Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прилични стартови позиции за Мерцедес Гран при

Прилични стартови позиции за Мерцедес Гран при

43
0

Шести и седми се класираха Нико Розберг и Михаел Шумахер на стартовата решетка за Гран при на Австралия. При малко по-ниските температури на пистата Албърт парк днес и двамата пилоти на Мерцедес Гран при стигнаха топ 10 без проблеми. В последната част на сесията излязоха рано заради прогнозата за възможен дъжд, при което не успяха да направят чисти обиколки.

– Квалификацията бе разочароваща, тъй като в тренировката направих сериозен прогрес с инженерите си. Не свършихме обаче най-добрата възможна работа точно когато имаше значение. Аз допуснах няколко грешки в най-бързия си тур с меки гуми, които ми костваха 0,3-0,4 сек. За мен не е типично да бъркам така в решителни моменти, но понякога се случва, а и шесто място си е прилична стартова позиция – обясни Нико.

Шумахер също бе сравнително доволен от резултата си, след като и той попадна в трафик.

– Направихме някои промени в болида след сутрешната сесия, но те не проработиха много добре – призна още той. – Но като цяло позицията ми отразява нивото на колата ни в момента. Предстои ни още много в състезанието, а аз ще потегля от чистата страна на пистата. Всичко може да се случи.

Шефът на отбора Рос Браун също смяташе, че в MGP W01 е имало повече потенциал – поне за едно-две места по-напред.