Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Прилично представяне за Торо Росо

Прилично представяне за Торо Росо

53
0

– Малайзийският дъжд е като английския чай: сервира се около пет часа следобед и е със същата температура – шегуваше се техническият директор на Торо Росо Джорджо Асканели след квалификацията на пистата Сепанг. – Сериозно обаче, приложихме правилната тактика в Q1. В Q2, ако бяхме повярвали малко повече на прогнозата, щяхме да сложим значително по-рано интермедии, но мислехме, че е прекалено рисковано – допълни той по отношение представянето на пилотите си в тренировката за място на грида.

Резултатът бе 13-о място за Себастиен Буеми и 14-о за Хайме Алгерсуари.

– Ядосах се, че не се справих оптимално добре във втория сегмент. Смених мокрите гуми с интермедии, но бе прекалено късно и дъждът се усили. Няма какво да направя и ще се боря в състезанието от позицията, на която се намирам – разочаровано обясни швейцарецът.

Испанският му колега прецени, че с оглед провалите на далеч по-големи и опитни отбори, в Торо Росо представянето е направо добро.

– Ако обаче бях влязъл да сменя гуми малко по-рано в Q2, то може би щях да има шанс и за топ 10 – призна все пак Алгерсуари. – Ако утрешните условия са подобни на днешните, а смятам, че прогнозата е точно такава, то нищо не може да се предскаже. Аз лично обаче предпочитам надпревара на сухо.