Начало Moto News Приоритет на Ямаха е да преподпише с Лоренсо

Приоритет на Ямаха е да преподпише с Лоренсо

62
0

Изпълнителният директор на Ямаха Лин Джарвис, заяви че преподписването със световния шампион Хорхе Лоренсо за сезон 2017 г., а и за в бъдеще, е основната цел на производителя. И Лоренсо и Валентино Роси са с изтичащи договори след сезон 2016, което се отнася и за повечето пилоти на стартовата решетка. И докато Джарвис смята, че нова сделка с 9-кратния световен шампион е въпрос на това дали той все още иска да кара, то що се отнася за Хорхе, офертата, която от Дукати са му отправили, е доста примамлива.

„Валентино трябва да реши колко дълго ще кара, а що се отнася за Лоренсо, той винаги е твърдял, че иска да подпише с Ямаха и дори да завърши своята кариера тук, заяви Джарвис. – Но ние взимаме под внимание и това, че от Дукати отправиха към Хорхе доста примамлива оферта. За Роси е ясно – или остава при нас, или се отказва. Колкото за Хорхе, преподписването с него е наш приоритет.”

Попитан относно затруднените взаимоотношения между двамата водачи на отбора, особено след финала на миналия сезон, Джарвис добави, че най-важното е честността.

„Важното нещо в случая е всички да бъдем честни и прями. Като казваме нещата така, както са, когато даваме своето мнение и гледна точка, без да се крием и когато слушаме това, което ни се казва отсреща отново честно и без да се крием – смятам че точно това е правилният начин за разрешаване на проблеми от този вид. Може и да не сме съгласни едни с други, но така поне знаем кой как мисли по въпроса.

Не смятам, че Хорхе се чувстваше предаден. На нас хареса ли ни се всичко, което той направи през миналата година? – Не. Нито пък ни се хареса всичко, което направи Роси. Но мога да ви убедя, че също така и на двамата не им се е харесало всичко, което от Ямаха са направили.”