Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем с нова гайка забавил Маса в Германия

Проблем с нова гайка забавил Маса в Германия

65
0
Фелипе Маса

Гран при на Унгария – 11-и кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2011 г. – е последната надпревара преди лятната ваканция на отборите в Гран при и в екипа на Ферари са твърдо решени да продължат с чудесното представяне от последните кръгове. От 25-е състезания, проведени досега на пистата Хунгароринг, Скудерията има 5 победи, като шефът на тима Стефано Доменикали пази особено топли спомени за два от успехите.

През 2001 и 2004 г. спечелихме шампионата именно там, въпреки че надпреварата се пада почти винаги някъде в средата на сезона. А това означава, че останалите кръгове бяха едно дълго празнуване! Имахме и ужасни моменти като преживяното през 2009 г. с Фелипе [Маса]. Никога няма да забравя времето, изкарано в болницата веднага след инцидента (бразилецът претърпя удар в каската от излетяла от колата на Рубенс Барикело пружина и се възстановява до края на годината – б.р.). Сега обаче се надявам да имаме още един повод за празнуване – обясни Доменикали.

Един от най-впечатляващите факти по отношение представянето на тима в Германия е този, че пилотите бяха конкурентоспособни в много студено време – нещо немислимо доскоро.

В Будапеща ще е далеч по-топло, а на разположение ще са гумите софт и суперсофт, които най-много ни пасват – допълни шефът на екипа.

В отбора отбелязаха проблема при последното спиране на Маса в бокса на Нюрбургринг, когато го забавиха заради грижи с гайката на задна лява гума.

От началото на годината имахме различни проблеми при боксовете си, които оправяме стъпка по стъпка – обясни началникът на департамента операции на пистата Диего Иоверно. – Всичко бе свързано със самия автомобил и използваните инструменти. С гайките в частност няколко пъти имахме грижи. На Силвърстоун за първи път използвахме съвсем нови, напълно различни гайки като спецификация и е интересно, че точно там спиранията ни в пита бяха най-добрите в надпреварата. В Германия обаче загубихме около половин секунда заради проблем с връзката между гайката и пистолета, така че имаме още работа по доизпипване на системата.