Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем с трансмисията при RB5

Проблем с трансмисията при RB5

73
0

От тима на Ред Бул бяха принудени да прекратят преждевременно първия тест на новия RB5, тъй като се появи проблем при трансмисията.

Себастиан Фетел успя да завърти едва 14 обиколки на пистата Херес, преди от отбора да предпочетат да преустановят работата, за да видят какво причинява прекалено високите температури на маслото в трансмисията.

„За съжаление не постигнахме, каквото бяхме предвидили” – казва Фетел. „Надявахме се да направим повече обиколки, но от съображения за сигурност решихме да спрем и да съхраним частите.”

„Температурата на маслото на трансмисията бе прекалено висока, а ние не знаехме защо. Затова и решихме да спрем. Все пак отнема известно време свалянето на трансмисията, особено когато колата е все още нова, а механиците не са влезли в ритъм. По време на сезона ще бъдем много по-бързи, но сега всичко е ново.”

След толкова малко обиколки Фетел не пожела да прави някакви заключение във връзка с представянето на новата кола.

„Направихме само 14 обиколки, така че е трудно да се каже” – коментира германецът. „Все още не сме правили пълноценни серии от обиколки, тъй като бяхме на пистата, но не с пълна скорост. След това се появи и проблемът – затова и е рано да се каже.”

Фетел ще кара RB5 и във вторник.