Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем с трансмисията извадил Шумахер от състезанието

Проблем с трансмисията извадил Шумахер от състезанието

51
0

Проблем със скоростната кутия е станал причина за отпадането на Михаел Шумахер от Гран при на Унгария, съобщи Мерцедес.

Германецът се оттегли в 27-ата обиколка, след като направи добър старт, но след това потъна в класирането.

– За съжаление имахме повреда в скоростната кутия и това е причината за моето отпадане. Тя няма нищо общо с битката ми за позиция с Фелипе Маса и завъртането ми, което беше предизвикано от опита ми да избегна контакт с него. В началото на състезанието рискувахме и тръгнахме с по-ниско налягане в гумите, защото очаквахме пистата бързо да изсъхне, но беше много хлъзгава. Закъснях със спирането в бокса за сухи гуми само с една обиколка, но механиците няма как да обслужват два болида. След това състезанието се разви нормално за мен, но не така или иначе нямаше как да прогресирам много напред спрямо позицията, на която бях при отпадането си, обясни седемкратният световен шампион.

Неговият съотборник Нико Розберг финишира на девето място, въпреки че направи отличен старт. Той също беше сред пилотите, заложили на грешното решение да поставят интермедии при краткото преваляване в средата на надпреварата.

– След първия завой спечелих три позиции, което ме окуражи. В средата на състезанието меките гуми вече не ми даваха сцепление и заради завалялия дъжд решихме да поставим интермедиите. Дъждът се оказа слаб и връщането в бокса за меки гуми ми коства изоставането с няколко места. Опитах да догоня Буеми и Ди Реста и намалих разликата до тях, но беше невъзможно да ги изпреваря в последните завои на състезанието, обясни пилотът на Мерцедес.