Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем със симулатора е довел до трудностите в Ред Бул, разкри Марко

Проблем със симулатора е довел до трудностите в Ред Бул, разкри Марко

2177
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Проблем в работата на симулатора на Ред Бул е довел до трудностите на тима в Гран при на Сингапур. Това обясни главният съветник в екипа на „биковете“ Хелмут Марко.

Макс Верстапен завърши 3-и в състезанието пред пилотите на Мерцедес, но и зад тези на Ферари. През целия уикенд холандецът се оплакваше от липса на достатъчно скорост и сцепление.

Очакванията бяха в Ред Бул да са по-конкурентни за уикенда на Марина Бей.

Запитан след финала дали е имало шанс да се класира по-напред, Верстапен отговори: „Не. Мога да разкажа дълга история, но нямахме шанс.“

Марко обаче хвърли повече светлина върху проблемите на Ред Бул. „Проблемът бе в симулатора, обясни австриецът. – Бяхме тотално подведени от него. С него правим базовите настройки за всеки уикенд. И ако нещата не са както трябва при него, ти си в беда.

Проблемът беше, че настройките на шасито бяха прекалено твърди. А това означаваше, че ни липсва стабилност. Освен това имахме твърде малко притискане.“

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер добави, че класирането на Макс е щяло да бъде още по-лошо, ако не е била стратегическата грешка на Мерцедес.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter