Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем със спирачките остави Пикет 17-ти на старта

Проблем със спирачките остави Пикет 17-ти на старта

41
0

Нелсън Пикет бе сразен от факта, че не успя да премине през първата фаза на квалификацията днес, след като неговото Рено напусна пистата на третия завой заради проблем със спирачната система.

Пикет Младши се класира 11-ти в свободната тренировка днес, но механичният проблем по-късно не му позволи да даде всичко от себе си.

„Имах проблем със спирачките. Имахме лек проблем и по време на тренировките, а после той се появи отново и започна да се влошава прогресивно.

Ще трябва да помислим върху това през следобяда. очевидно утре ще бъде едно тежко състезание. Нямам никакъв късмет в последните състезания, а днес имах пореден проблем с колата, което е много притеснително“, обясни бразилецът.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо се представи доста по-добре, класирайки се осми в квалификационната сесия, но въпреки това не бе напълно доволен.

„Изпълнен съм със смесени чувства след тази квалификация. Втората фаза бе наистина трудна и ние бяхме на ръба да участваме в последната част, тъй като се класирах десети. Но възможностите ни стигнаха само за осмо място в края, което е малко разочароващо. За съжаление ще стартирам от мръсната част на пистата, което ще направи началото на състезанието ми по-трудно, но въпреки това аз все още се надявам, че ще мога да се боря за повече точки в състезанието“, обясни Алонсо.

Пат Саймъндс също потвърди за проблем със спирачките при Нелсън Пикет:

„Нелсън отпадна от квалификацията, след като загуби един от въздуховодите към спирачките си, което причини тяхното прегряване. Заради това автомобилът му се завъртя. Надявахме се на малко по-предна позиция за Фернандо, но имайки предвид количеството гориво смятам, че позицията за състезанието ни не е лоша.“