Начало Избрани Проблем със задвижващата система е извадил Магнусен от Гран при на Монако

Проблем със задвижващата система е извадил Магнусен от Гран при на Монако

706
0
Keвин Магнусен, Хаас
Keвин Магнусен, снимка Хаас

Кевин Магнусен заяви, че проблем със задвижващата система на Ферари го е извадил от неделната Гран при на Монако.

Датчанинът отпадна от състезанието в 19-тата обиколка. Оттеглянето му бе засенчено от огромната катастрофа на съотборника му Мик Шумахер в шикана до „Плувния Басейн“ пет тура по-късно.

В резултат на този инцидент неговият Хаас VF-22 се разцепи на две. Също така това доведе до спиране на състезанието, за да могат маршалите да разчистят отломките по пистата в Монте Карло.

Имахме някакъв проблем със задвижващия агрегат, така че трябваше да оттеглим автомобила. За съжаление не можехме да направим абсолютно нищо“, обясни Магнусен.

Оттеглянето на Магнусен, съчетано с катастрофата на Шумахер, означаваше още един финал без точки за отбора, докато повечето от неговите съперници успяха да намерят място в топ 10.

Наистина смятам, че темпото ни в състезанието беше добро.  Трябва да се има предвид, че бяхме с мокри гуми на суха писта. Успях да задържа Гасли зад себе си и се приближих до Ботас. За съжаление тогава дойде проблема и трябваше да се прибера в гаража“, продължи той.

Щеше да е наистина вълнуващо да видим какво можеше да се случи по време на спиранията в бокса.“

Жалко е, че не спечелихме никакви точки. Смятам, че имахме колата да го направим и знаех, че можем да се борим за позиция в челната десетка.“

Хаас се връща назад след силния старт на сезон 2022 в F1

След като първоначално напусна Хаас и F1 в края на сезон 2020, Магнусен неочаквано бе върнат в отбора през февруари тази година на мястото на освободения Никита Мазепин.

Въпреки че преди откриването на сезона Магнусен имаше много малко километри зад волана на VF-22, той постигна най-добрия резултат за себе си и Хаас от юли 2018 г. насам. Датчанинът успя да завърши на пета позиция в Гран при на Бахрейн.

Въпреки това и Магнусен и Хаас не успяха да спечелят точки в последните три състезания. В момента датчанинът е десети в шампионата на пилотите, докато американският отбор е осми от десетте отбора в класирането при конструкторите с 15 точки. Всички те са спечелени от 29-годишния състезател.