Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемът със спирачките на Райконен е причинен от откъсната лента от визьор,...

Проблемът със спирачките на Райконен е причинен от откъсната лента от визьор, подозират от Лотус

57
0
Кими Райконен,Спа

Лента от визьор, заклещена в каналите за охлаждане на спирачния апарат, е причината за прегряването на спирачния диск на лявото предно колело на колата на Кими Райконен по време на вчерашното състезанието на Спа, подозират от Лотус.

Още от началото на надпреварата Райконен имаше проблеми със спирачките, но продължи да се състезава, докато те отказаха в 26 обиколка, когато финландецът опита да спре по-късно на шикана Автобусната спирка, за да изпревари Фелипе Маса.

Според информация на Аутоспорт механиците на Райконен са премахнали лентата при първия питстоп, но спирачният диск вече е бил прекалено горещ и не е могло да се охлади достатъчно. Анализ на екипа на Лотус показва, че няма друга причина за проблема, защото се е случил единствено на предния ляв диск.

Тук (на Спа, б.а.) имаме две опции за охлаждане: едната бе с високи нива на охлаждане, а другата – в горната допустима граница на температурата. Ако проблемът се бе случил и на двата диска, тогава бихме си помислили, че имаме проблем с охлаждането, но беше само на единия диск – коментира шефът на Лотус Ерик Булие пред Аутоспорт.