Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с баланса мъчат Макларън

Проблеми с баланса мъчат Макларън

39
0
Дженсън Бътън

С второ и трето време приключиха петъчните свободни тренировки за Гран при на Китай пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.

Напрегнат ден. Колата не вървеше твърде зле в края следобедната сесия и успях да дам прилично време за обиколка, въпреки че не се чувствах напълно комфортно – обясни Хамилтън. – Имахме някои проблеми с реглажите. Представянето на болида не е съвсем според очакванията в определени области. Трябва да проверим дали грижите с баланса се дължат на новите компоненти или на недобри настройки. Усещам обаче, че сме постигнали напредък спрямо Малайзия. Тази вечер ще анализираме кои компоненти да запазим за останалата част от уикенда – допълни той.

Бътън от своя страна бе доволен от МР4-26 и програмата си от сутринта. За втората сесия обаче опита някои промени с цел подобрение на баланса, но не постигна целта си – англичанинът ще се постарае да разбере защо не се получи заедно с инженерите си на техническия брифинг.

Болидът вървеше сравнително добре с твърдите гуми, но не бе чак толкова на ниво с меките. Следобедът не бе перфектен, но пък разполагаме с много информация за направените промени и се надявам да изпипаме настройките си за утре. Не е толкова горещо, колкото бе в Малайзия, така че гумите не би трябвало да са проблем. Ако оправим нещата с баланса, можем да доближим Ред Бул – бе уверен Дженсън.