Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с баланса на MGP W01 в Мерцедес

Проблеми с баланса на MGP W01 в Мерцедес

87
0

Михаел Шумахер реално се завърна във Формула 1 с първите свободни тренировки за Гран при на Бахрейн днес на пистата Сахир. Седемкратният световен шампион отново седна в болид от Гран при след тригодишно отсъствие, макар да изостана от съекипника си Нико Розберг като време. В крайното класиране той е 3-и, докато Нико оглави подреждането.

В първата сесия за деня и двамата състезатели на Мерцедес опознаваха промените по трасето, като работиха и по настройки на MGP W01. Изпитваха някои проблеми с баланса на колите си, заради които отборът работи здраво в обедната пауза, за да ги премахне. Вторите 90 минути бяха по-ползотворни от тази гледна точка и позволи по-добри резултати по отношение на реглажите. Бе направено сравнение между гумите в серии с различна дължина.

– Подобрихме автомобила с течение на деня, но в началото усещането не бе много добро – новата писта изисква по-ниско аеропритискане, а и имаше доста пясък по асфалта сутринта – коментира Розберг след общо 38-е си направени обиколки. – След малките проблеми с баланса следобед всичко се подреди чудесно. Има области, в които можем да се подобрим, но пък съпоставянето на гумите бе чудесно и поведението е добро в дълги серии.

Шумахер направи тур повече от съотборника си – 39 за деня и също отбеляза грижите с баланса от сутринта.

– Колата бе далеч по-добра във втората тренировка, въпреки че се чувствам още малко ръждясал за късите бягания от по един тур – трябва да си върна рутината. При повече обиколки автомобилът върви добре, след като веднъж влезеш в ритъм. Доволен съм от работата – каза Михаел.

Шефът на Мерцедес Гран при Рос Браун също изрази задоволство от факта, че екипът се справи с проблемите си и върви в правилната посока. Нужен е обаче допълнителен напредък, а и все още не е ясно къде се намира екипът спрямо съперниците, допълни англичанинът.