Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с баланса на МР4-25 за Макларън

Проблеми с баланса на МР4-25 за Макларън

65
0

След доминацията в първите свободни тренировки за Гран при на Китай тимът на Макларън отново изостана като скорост в квалификацията. Дженсън Бътън и Люис Хамилтън бяха изпреварени от съперниците си от Ред Бул, Фернандо Алонсо (Ферари) и Нико Розберг (Мерцедес), като се наредиха едва пети и шести на грида.

Имах проблеми с колата си в първите две части на квалификацията. До финала нещата с баланса се поизчистиха, но тогава бе прекалено късно, а и трябваше да си поиграя с диференциала и предното крило, за да се почувствам добре в болида – обясни световният шампион за 2009 г. – Обиколката ми не беше лоша, но просто е разочароващо, че ми отне толкова време да балансирам колата. Пети обаче е приличен резултат, а и автомобилът е добър за надпреварата. Настройките ни могат да паснат добре за старт на мокро, какъвто може да е утрешният.

Хамилтън от своя страна призна разочарование, тъй като гонеше полпозишън, а не разбра защо в края на квалификацията бе толкова бавен, а бе най-бърз в първите два сегмента.

– Гумите бяха добре, но изведнъж в третата част болидът се дестабилизира, усещах предницата да потъва. Шесто място бе най-доброто, на което бях способен. Но утре ще се борим – категоричен бе Люис.

Решителният му бърз тур е бил с около 0,3 сек по-лош от очакваното, заяви шефът на тима Мартин Уитмарш. Той допълни, че причината все още е неизяснена.