Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с баланса за пилотите на Рено

Проблеми с баланса за пилотите на Рено

55
0

Шесто постижение записа в следобедната петъчна тренировка Роберт Кубица, след като имаше някои грижи с болида си R30 в първата сесия.

– Това бе причината да не успеем да съберем кой знае колко данни. Наложи се да карам повече следобед, за да сравним гумите и да изпробваме някои промени в реглажите. В момента балансът не е на ниво – задната част се дестабилизира, като това е едно от нещата, които ще се опитаме да оправим тази вечер. Ще трябва обаче да видим и как ще се променят условията на трасето – коментира полякът.

Според главния състезателен инженер Алан Перман проблемът с баланса е необичаен, тъй като при R30 обикновено се дестабилизира предната част.

– Няколко промени помогнаха, но има още работа по автомобила. Виталий [Петров] пък нямаше достатъчно сцепление, особено с меките гуми, така че при него предстои още по-сериозен труд, за да се върне в нормалната си позиция – допълни Перман.

Въпреки това Рено според него едва ли ще заемат много по-различно място спрямо досегашните си представяния.

Грижите на руския пилот на тима пък бяха демонстрирани най-добре с факта, че от 9-и сутринта той се свлече 16-и в листата след обяд. Въпреки това той заяви, че денят му е бил нормален с абсолютно обичайна програма.

– Времето се промени във втората сесия – беше доста ветровито, което оказа сериозно влияние върху баланса на болида. Заради това беше трудно да се правят каквито и да са промени и да се сравняват с другите конфигурации – каза още Виталий. – Аз също бях с нестабилна задна част следобед, така че определено има някои неща, върху които да работим тази вечер.