Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с гумите и за Рено

Проблеми с гумите и за Рено

71
0

16-и и в двете петъчни тренировки за Гран при на Абу Даби се класира Фернандо Алонсо, изпробвайки различни варианти за настройване на Рено-то си. Двукратният световен шампион смята, че е постигнал добър прогрес в сесиите.

– Опитахме много различни неща. Както и очаквахме, в началото бе мръсно, но с натрупването на гума започнах да усещам по-добре и пистата, и автомобила. Имаме много данни, които трябва да прегледаме и евентуално да направим някои промени утре сутринта, за да подобрим скоростта си преди квалификацията – заяви испанецът.

Съекипникът му Ромейн Грожан отново бе в дъното на таблицата, като отбеляза, че според него пистата е като съставена от две съвсем различни по характер части.

– Харесвам първия и втория сектор, но не и третия, където не можеш да си позволиш никакви грешки. Тези характеристики превръщат търсенето на реглажи истинско предизвикателство. Освен това и промяната в температурите имаше значителна роля в днешната ни програма – коментира младежът.

Шефът на тима Боб Бел поясни, че основният проблем в Рено е влошаване представянето на задните гуми – особено в бавните завои, като това води до дестабилизиране задната част на колите.

– Във високоскоростните криви болидите бяха с по-добър баланс, макар и с леко нестабилна предница – допълни Бел.