Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с гумите попречили на Райконен

Проблеми с гумите попречили на Райконен

45
0

Проблеми с гумите попречили на Кими Райконен да се представи по-добре в последния кръг от сезона в Абу Даби. Финландецът завърши на 6-а позиция, въпреки че в началото с по-меките си гуми ултрасофт изпревари Даниел Рикиардо на старта и се движеше на 3-о място.

След това обаче при първите стопове загуби позиция от пилота на Ред Бул, а след вторите бе изпреварен от съотборника си Себастиан Фетел, който бе с по-бързите и по-нови гуми суперсофт срещу софт за Кими. Верстапен пък направи само един бокс и така се озова пред Ледения.

„Не беше лесно състезание за мен, обясни Кими след финала. – Имах трудности да накарам гумите да издържат. Постоянно се опитвах да запазя предните живи. След старта бях в добра позиция, но след това имах проблеми с първия комплект софт.

В края на серията от обиколки те възвърнаха качествата си и се подобриха, но продължихме да губим позиции. Когато Себ ме доближи, знаех, че той е с различна стратегия и го пуснах.”

Кими заяви още, че годината за Ферари е била далеч от това, което в тима са искали и очаквали. „Надявам се следващия сезон с новата кола да сме там, където искаме, каза Райконен.