Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с гумите тормозят Маса

Проблеми с гумите тормозят Маса

40
0

Проблеми с гумите изтормозиха Фелипе Маса в квалификацията за Гран при на Великобритания, въпреки че като цяло той бе доволен от поведението на своето Ферари F10. Пилотът на Скудерията ще се нареди седми на стартовата решетка на Силвърстоун.

– През цялото време нямах прилепяне в първи бърз тур, както се видя особено ясно в последната част на сесията. Видяхме същото нещо в Мелбърн и в по-голяма степен – в Барселона. Срамота е, тъй като можех да постигна по-добър резултат. Но въпреки всичко оставам оптимистично настроен за състезанието. Вчера с много гориво на борда изградихме добро темпо и се надявам утре да е още по-добро. Планирам да спечеля няколко позиции спрямо мястото ми на стартовата решетка, но съм наясно, че няма да е лесно. Все още смятам, че въпреки промените, на пистата няма кой знае какви възможности за изпреварвания – заяви бразилецът.

Шефът на тима Стефано Доменикали подкрепи надеждите му, заявявайки, че често пъти тази година ритъмът и скоростта на Ферари са значително по-добри в надпреварите, отколкото в квалификациите.

– Важно ще е да се направи добър старт, а след това издръжливостта отново ще е ключов фактор – допълни той.