Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с гумите за Макларън

Проблеми с гумите за Макларън

46
0

С второ време приключи втората свободна тренировка за Гран при на Бахрейн за Люис Хамилтън (Макларън), като шампионът за 2008 г. имаше някои грижи по време и на двете петъчни сесии.

– На пистата бе много горещо, поради което износването и на двата типа гуми бе доста високо. Според мен обаче можем да се справим с това чрез адаптиране стила на управление и подхода към всяка обиколка – заяви Хамилтън. – И все пак остава трудно да се разбере към какво време за тур трябва да се стремиш в дълга серия. Ако натискаш по-малко в началото, после имаш повече работа. Опитваме се да схванем точно този елемент. Освен това колата трудно спира при много гориво на борда, макар поведението да е добро през високоскоростните завои.

И Дженсън Бътън не се размина без проблеми в първия си ден като състезател на отбора от Уокинг в официална сесия от Формула 1.

– От днешните резултати си направихме извода, че справянето със задните гуми е много трудно тук, особено с по-мекия тип. През по-голямата част от серията обиколки задницата не е стабилна. Новата секция е много неравна. Шести и седми завой са трудни, тъй като там се опитваш да натиснеш спирачките възможно най-късно, но ако го направиш, болидът удря асфалта, буквално прелиташ и не виждаш къде отиваш. Затова трябва да се спре по-рано, по-нежно – така, че предната част да не потъне в първата секция от кривата и да постигнеш по-добра позиция за следващия завой – разясни световният шампион за 2009 г.