Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с прегряване на гумите във Форс Индия

Проблеми с прегряване на гумите във Форс Индия

48
0

Пол ди Реста отново кара за екипа на Форс Индия в Малайзия, но този път на мястото на Витантонио Лиуци. Той бе 15-и в първата тренировка на Сепанг, докато италианският му колега даде 12-о време във втората. Резултатите на Адриан Сутил пък бяха най-добри: седми и десети в подреждането.

– Днес трябваше да съм търпелив в началото, тъй като трасето бе прашно, така че просто направих няколко опознавателни обиколки, за да си го спомня – коментира германецът. – Гумите прегряваха много бързо и не бе лесно да контролирам това. Има няколко неща по настройките, които трябва да прегледаме, но би трябвало всичко да е наред утре.

И Лиуци работи сериозно по гумите на Бриджстоун, като се оплака от нестабилност на предната част на своя VJM03 във високоскоростните завои, но бе доволен от темпото в дълга серия.

– Чувствам се далеч по-удобно и нещата за мен преминаха гладко – заяви пък Ди Реста. – Тук гумите не издържат много дълго в жегата и докато ги изпробвах, не успях да постигна оптимално време за обиколка.