Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с работата на двигателя попречили на Мерцедес

Проблеми с работата на двигателя попречили на Мерцедес

2857
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Появили се отново проблеми в работата на двигателя били в основата на загубеното време от пилотите на Мерцедес в днешната квалификация на пистата Марина Бей. Джордж Ръсел изобщо не успя да се класира за финалната фаза на сесията, а Люис Хамилтън загуби много време в последния сектор на финалната си обиколка и остана трети, макар и само на малко над 5 стотни от секундата.

„Натисках спирачките, но двигателят просто ме избутваше напред и имах огромно недозавиване“, обясни Ръсел

„Нямаше грижи с температурата на гумите, те си бяха наред. Просто се появи същия проблем, който имахме и в първата тренировка, а и газта оставаше на 10% отворена, така че просто не можех да направя много. Много сила идваше и на излизане от завоите, което не бе добра новина.“

Люис Хамилтън не бе така конкретен и заяви, че е натискал колкото е било възможно. Според Тото Волф заради работата на колата е блокирал на няколко пъти при спиранията за завоите в третия сектор след отличния втори. В падока се твърди, че Мерцедес този сезон няма като цяло достатъчно гъвкав двигател, който като максимална мощност всъщност не бил така далеч от лидерите, но не и като удобство за управление. Валтери Ботас посочи наскоро, че агрегатът на Ферари в неговата Алфа Ромео е с по-добра управляемост.

„Натисках много и бях наистина близо“, бе коментарът на Хамилтън по повод квалификацията му

„Помислих си, че може би с перфектна обиколка пък бихме могли да се борим и за първото място… В последния тур нямах достатъчно сцепление, но съм благодарен, че съм на втора редица“, каза още той.