Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с шахти възпрепятстваха за втори пореден ден тестовете в Бахрейн

Проблеми с шахти възпрепятстваха за втори пореден ден тестовете в Бахрейн

1045
0
тестове в Бахрейн и Серхио Перес
снимка, Ред Бул Контент Пуул

Проблемите по време на предсезонните тестове в Бахрейн продължават. По-рано днес изпитанията на пистата в Сахир отново бяха прекъснати за повече от един час заради разместване на капаци на отводнителни шахти около трасето. В резултат на това днешният тестови ден ще продължи до 18 часа българско време и няма да има обедна почивка.

Последният ден от предсезонната подготовка в Бахрейн беше спрян около половин час след неговото начало. Причината беше откъснат капак на отводнителна шахта, разположена около високоскоростния завой №11

Същият участък от пистата беше арена на подобен проблем през вчерашния ден. Това доведе до преждевременно спиране на сутрешните изпитания в Бахрейн. Причината за червения флаг беше свързана с капак от отводнителна шахта, който беше изхвърчал от трасето. Това беше предизвикано от преминаване на автомобилите на Шарл Льоклер и Люис Хамилтън. Двамата получиха поражения в подовете на своите автомобили. Фернандо Алонсо също мина много близо до този участък, но в крайна сметка се размина без сериозни проблеми.

Днешният сценарий беше много сходен с този от вчера. Пилотът на Ред Бул Серхио Перес премина през бордюрите на завой №11 от пистата в Бахрейн. В резултат на това се е изкъртил капака на шахта, разположена в същия участък. В резултат на това сесията беше спряна за повече от час.

По време на прекъсването техническият шеф на Ред Бул Ейдриън Нюи направи проверка на пода на болида на Перес. Британският инженер искаше лично да се увери, че всичко в колата на мексиканеца е наред. Според информация на тима няма сериозни поражение по колата на Чеко.

Съвсем очаквано, състезателният директор на F1 Нилс Витик посети мястото на инцидента, за да наблюдава продължаващите ремонтни дейности. Маршалите на пистата направиха всичко възможно, за да предотвратят повторното изхвърчане на капаците при преминаване на болидите от F1. По-късно от рейс контрола възобновиха сесията и обявиха, че днес няма да има обедна почивка.

Междувременно няколко пилоти пропуснаха последните си възможности за тестове преди началото на новия сезон в F1. Почти всички отбори възнамеряват да изпробват и двамата пилоти днес, като направят размяната следобед.

Карлос Сайнц водеше в класирането преди стопирането на днешния последен ден тестове в Бахрейн. Зад него бяха Норис, Перес, Албон и Магнусен.