Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с турбото попречили на Верстапен да се бори за първата позиция

Проблеми с турбото попречили на Верстапен да се бори за първата позиция

2658
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка: Чарлз Котс/Ред Бул Контент Пуул

Проблеми с турбото са попречили на Макс Верстапен да се бори за първата позиция. Това заяви пилотът на ред Бул след квалификацията на Силвърстоун. В нея той се класира на 4-а позиция, като изостана от първия Ботас с 0.183 сек.

Пасивът му определено беше по-малък от очаквания преди началото на уикенда. Холандецът обаче смята, че е можел да бъде още по-бърз и да се бори за първата позиция на грида.

„От една страна съм доволен, защото преди квалификацията не бях щастлив от показаното до момента, обясни Верстапен. – През целия уикенд имах проблеми с баланса. А на тази писта това води до голяма загуба на време.

Подобрихме обаче нещата за квалификацията и колата беше страхотна. Настройките ни бяха добри, но заради турбо лаг губех време в бавните завои. На излизане от тях двигателят не отговаряше добре.“

Според Макс техническите проблеми са му коствали около 1 десета и половина или 2. Което означава, че без тях той е можел да се бори за полпозишъна.

Другият пилот на Ред Бул Пиер Гасли завърши 5-и в сесията, като изостана на 0.3 сек от Верстапен. И това определено е прогрес на фона на показаното от французина от началото на сезона.

Той заяви, че е доволен от класирането си, като е било важно да има добра стартова позиция след демонстрираната скорост в тренировките в петък.