Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми със задните крила пречат на Мерцедес

Проблеми със задните крила пречат на Мерцедес

62
0
Нико Розберг

Нико Розберг изхвърли съотборника си Михаел Шумахер от борбата на най-бързите 10 пилоти в квалификацията за Гран при на Малайзия, но самият той имаше грижи в последния сегмент и остана девети.

Тимът направи сериозен прогрес тук и в Q2 балансът ми беше доста добър. За съжаление в Q3 ситуацията се промени, а и в комбинация с проблема със задното крило, то не успях да извлека нужното представяне от автомобила. Това бе разочароващо – обясни Нико. – Болидът е по-добър, отколкото може би се вижда по резултатите ни досега през сезона. Не знаем обаче защо точно не се представяме на ниво понастоящем. Необходимо да прегледаме днешните проблеми, за да видим можем ли да оправим нещата преди надпреварата – допълни немският пилот.

Шумахер от своя страна също заяви, че на няколко пъти е имал грижи с включване системата на задното крило, като това е повлияло и на времето му в последната серия от Q2.

Колата бе трудна за управление, което е срамота, защото в по-ранните излизания всичко си беше наред. Представянето ни при действаща система на задното крило бе значително по-добро, така че е естествено желанието ни да го ползваме. Въпреки всичко бих казал, че определено направихме стъпка напред благодарение упоритата работа на момчетата. Сега трябва да се концентрираме върху надпреварата, в която твърдо вярваме, че всичко е възможно – каза още седемкратният световен шампион.

Шефът на Мерцедес Гран при Рос Браун също призна, че когато всичко по MGP W02 работи, то скоростта и изграждането на темпо не са проблем и са видими за всички. Твърде често обаче нещо блокира или се чупи по автомобилите и това води до резултати, които никой в тима не харесва особено.