Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми със загряването на гумите коствали на Бътън и Магнусен класиране в...

Проблеми със загряването на гумите коствали на Бътън и Магнусен класиране в Q3

42
0
Дженсън Бътън

Пилотите на Макларън Дженсън Бътън и Кевин Магнусен се класираха 12-ти и 15-ти на стартовата решетка за утрешната Гран при на Китай.

От тима определиха деня си като сложен, след като нито един от състезателите им не стигна Q3. Бътън и Магнусен така и не успяха да загреят интермедиите си, но отборът бе уверен, че въпреки всичко утре те ще са в състояние да се борят за точки.

В подобни условия винаги е трудно. Не можахме да загреем гумите, особено при ниските температури днес. Това се отразява на поведението им и нямат достатъчно сцепление. Надпреварата утре ще е трудна – ще се състезаваме на писта без достатъчно натрупана гума заради днешния дъжд. Но ще трябва да се справим. Определено се надявам състезанието да е на сухо. По-назад на грида сме, отколкото бихме искали, но пък вече сме имали добри резултати от подобни позиции – коментира Бътън.

Магнусен заяви, че е разочарован да е чак 15-ти, както и че не е наясно какво всъщност се е случило.

Имахме проблем с цялостното сцепление. Не съм сигурен дали гумите бяха в точния температурен прозорец. Ще прегледаме всичко, но вярвам, че темпото ни е по-добро, отколкото това 15-то място, тоест днес нещо не сме свършили както трябва. Все още не сме достатъчно бързи и трябва да намерим и повече скорост. Отборът върши страхотна работа, но напредъкът отнема време – проблемите не се решават за една нощ – каза още датчанинът.

Рейсинг директорът на тима Ерик Булие бе още по-краен в изказването си: той направо заяви, че екипът се е представил зле в квалификацията:

Наясно сме, че на колата й липсва темпо като цяло, най-сериозният проблем е недостатъчното аеропритискане. Това създава трудности във всякакви условия, но когато е и мокро, и студено, се превръща в непреодолима грижа. Такъв бе случаят днес. Развитието от там нататък е надолу по спиралата – следва невъзможност да загреем гумите. Пилотите ни направиха и невъзможното, но честно казано задачата им бе неизпълнима.