Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми за австралийската Гран при

Проблеми за австралийската Гран при

28
0

Състезанието за Гран при на австралия догодина е под въпрос, след като се получи разрив между организаторите на надпреварата и австралийската федерация по моторни спортове – CAMS.

Oрганизаторите са поискали намаление на плащаната от тях такса, която според слуховете е в размер на около 750 000 долара. Това обаче им е било отказано от CAMS и така се е стигнало до разрастването на проблема, който в момента заплашва провеждането на състезанието догодина.

„CAMS ни заплашват, използвайки ФИА като оръжие. Искат да оттеглим молбата си до 19-ти ноември или ще се оплачат и ще ни премахнат от календара за догодина.

А ние просто искаме те да се сравняват с останалите доставчици на услуги, защото CAMS е това – доставчик на услуги. И затова те трябва да преосмислят цените на тези услуги.

Казахме им, че те трябва да редуцират цената си с определена сума, но те отговориха, че няма да го направят, защото не са организация, създадена с цел печалба. Въпреки това обаче те имат 1500 служители. Те са монополисти, а правителството не защитава монополистите. Те определено отварят кутията на Пандора по този начин“, заяви шефът на австралийската Гран при – Рон Уокър.

Ситуацията определено е доста сериозна, защото той е отпътувал за Абу Даби за спешна среща с Бърни Екълстоун, на която да се обсъди този проблем.