Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми за Фетел днес

Проблеми за Фетел днес

39
0

Себастиан Фетел преживя един изпълнен с проблеми ден на пистата Истанбул Парк днес, след като във втората свободна тренировка пилотът на Ред Бул успя да направи само 4 обиколки, преди да бъде принуден да спре на трасето заради проблем с автомобила си. В крайна сметка постигнатото до този момент най-добро време бе достатъчно, за да се нареди той на пета позиция в крайното класиране.

„Почувствах вибрации по време на втората сесия и затова веднага спрях колата, тъй като не изглеждаше никак добре. Не знаехме какъв точно е проблемът, но след като върнахме колата в бокса се оказа, че е бил двигателят. Направихме някои промени между двете сесии и затова започнахме втората с няколко минутно закъснение“, обясни Фетел.

Тъй като пилотите разполагат с осем агрегата за този сезон, 21-годишният австриец няма да получи наказание, ако тимът реши да подмени двигателя на автомобила му.

„До този момент нямах никакви проблеми, но се оказа, че двигателят не можа да издържи повече от три обиколки през следобяда. Така че утре ще разчитам на данните на Марк от днес. Да имаме само една кола на пистата в петъчния ден не е идеалният вариант“, призна Фетел.

Уебър завърши първата тренировка на 15-та позиция, но във втората успя да влезе в първата десетка, класирайки се девети.

„Това определено не е най-лесната писта на света, на която да успееш да се задържиш без проблем – няколко човека имаха кратки екскурзии извън трасето днес. Извън идеалната линия е доста прашно и е много лесно да изхвърчиш от пистата тук. Днес беше един доста добър ден за нас и успяхме да съберем доста информация, която да ни помогне в работата довечера. Както винаги направихме и сравнение на гумите. Осмият завой тук е много специален, наистина уникален, но има и много други завои на пистата, на които трябва да обърнем повече внимание. Сега гледаме напред и ще се опитаме да не излизаме от пистата както утре, така и в неделя „, заяви Уебър.