Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми за Макларън

Проблеми за Макларън

35
0

Екипът на Макларън имаше доста проблеми в първия ден от уикенда в Испания. И докато Люис Хамилтън се бореше с незадоволителен баланс, то за Ковалайнен неприятностите бяха далеч по-големи. Първо, след малко обиколки в първата тренировка, финландецът преседя дълго време в бокса без възможност да тренира заради проблеми с маслената помпа, довели в крайна сметка до смяна на скоростната кутия. След като проблемите бяха отстранени около половин час преди края на втората тренировка Хейки отново нямаше особен късмет. В крайна сметка след като излезе на пистата още във втората му бърза обиколка двигателят изгасна и финландецът паркира колата си край пистата.
Хамилтън от своя страна така и не можа да намери добри настройки за колата си:
“И в двете тренировки имах проблеми с баланса. Опитахме се да стабилизираме задната част на колата, но така и не постигнахме желания напредък. Така че сега предстои да анализираме данните и съм сигурен че до утре ще намерим правилното решение. Както винаги правихме дълги излизания с пълен резервоар, така че времената не са особено показателни. Смятам, че до квалификацията ще намерим необходимия баланс.”
Англичанинът завърши трети в първата свободна тренировка на разлика от половин секунда зад Райконен, а във втората бе едва 11 с изоставане от 0,750 секунди.
“Тежък ден за нас с много вятър и непрекъснато променящи се условия на пистата”, обобщи спортния директор на Мерцедес, Норберт Хауг. “Люис кара по начертаната програма, подготвяйки се за състезанието и квалификацията. Времената в дългите серии от обиколки изглеждаха добре. Все пак през миналата седмица по време на тестовете нещата изглеждаха по-добре. Надяваме се утре да достигнем до представянето си от тогава. Люис имаше проблеми със стабилността на задната част на колата, докато при Хейки нещата бяха по-сложни. Сменихме скоростите между двете тренировки. Във втората пък двигателят му изключи заради проблем с управлението на педала за газта, задействал програмата за сигурност на двигателя.”