Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемите на Хамилтън няма да се решат с магическа пръчка, смята Волф

Проблемите на Хамилтън няма да се решат с магическа пръчка, смята Волф

42
0
Хамилтън

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че проблемите от Гран При на Русия на Люис Хамилтън не могат да бъдат решени като с магическа пръчка. Австриецът Волф заяви, че инженерите правят всичко възможно да намерят решение на неприятностите на британеца, които го оставиха едва 4-и.

Самият Хамилтън призна, че няма обяснение на разочароващия уикенд в Сочи, в който не толкова четвъртото място, а невъзможността на британеца да се доближи с темпото на съотборника си Валтери Ботас, притесняват отбора.

Финландецът спечели първата победа в кариерата си, докато Люис финишира на повече от половин минута зад него и зад пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен.

„Люис имаше тежък уикенд в Русия както в квалификацията, така и по време на състезанието. Правим всичко възможно да намерим решение на проблема, но това няма да стане като с магическа пръчка, обясни Тото Волф.

– Причината е, че инженерите и пилотът нямат обяснение за разликата в темпото на Валтери и Хамилтън. В Мерцедес знаем колко бърз може да е Люис и сега остава да успеем да подготвим колата му така, че да покаже какво може на пистата.”