Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемите на Фетел и Льоклер не се били случвали досега, твърди Биното

Проблемите на Фетел и Льоклер не се били случвали досега, твърди Биното

4002
0
Матия Биното
Матия Биното; снимка: Майкъл Потс

Проблемите, извадили Себастиан Фетел и Шарл Льоклер от борбата в квалификацията за Гран при на Германия, не са се случвали досега, заяви шефът на Ферари Матия Биното. Повреда в турбото бе причина германецът да не направи и един бърз тур. Съотборникът му пък стигна до Q3, но не успя да излезе заради грижи с горивната система.

„Преди всичко искам да кажа, че поемам отговорност за ситуацията. Разочарованието е за всички – за нас, за пилотите, за хората у дома. Вярвам, че класиране на първа редица бе постижимо”, заяви Биното пред Гадзета дело Спорт.

„Разочаровани и ядосани сме на самите себе си. Подобни неща не бива да се случват, а се повтарят вече твърде много пъти. Трябва да реагираме на новите проблеми, които не са се появявали досега. Необходимо е да ги анализираме.”

„Сега ни предстои самата надпревара и желанието ни е да се справим добре. Състезателното ни темпо бе на ниво, а и всичко може да се случи. Нормално е да сме ядосани, но е нужно да се справим.”

Проблемите, извадили Себастиан Фетел и Шарл Льоклер от борбата в квалификацията за Гран при на Германия, не са се случвали досега, заяви шефът на Ферари Матия Биното

Фетел и Льоклер също вече гледат към състезанието след невероятното разочарование в квалификацията. Днешните технически проблеми са поредните точки в дълъг списък, включващ пилотски грешки, стратегически пропуски и проблеми с управлението на екипа. Ситуацията се влоши дотам, че шефът на Мерцедес Тото Волф заяви, че е необходимо Ферари да се „излекува от болестта си”.

„Наистина е жалко, че стана така. Особено за Себастиан в домашната му Гран при. Ферари са ни нужни, за да имаме силен шампионат. Те трябва да се излекуват от тази болест. За нас съм доволен. Сесията ни започна ужасно – не разбирахме защо ни липсва темпо, но в крайна сметка всичко се получи”, коментира Волф.