Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблем с турбото извади Фетел от Q1, повреда в горивната система спря...

Проблем с турбото извади Фетел от Q1, повреда в горивната система спря Льоклер

2402
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

След като оглавяваха и трите свободни тренировки през уикенда в Германия, пилотите на Ферари бяха сполетени от технически проблеми в най-важната сесия – квалификацията. Себастиан Фетел бе най-бърз в първите 90 минути за подготовка. Съотборникът му Шарл Льоклер оглави втората и третата тренировки. Надеждите на Скудерията за силна квалификация обаче рухнаха още от самото й начало.

Фетел изобщо не участва в битката за разпределение местата на грида за домашната си Гран при

Немският пилот се обади по радиото, че е загубил мощност по време на загряващата си обиколка в Q1. Прибра се в бокса, където екипът прегледа колата и бе установено, че не може да продължи. Първоначалната информация от Скудерията бе, че проблемът е свързан с турбото.

„Не знам какво стана. Нещо в турбото се счупи. Много жалко за нас. Колата вървеше страхотно и пропуснахме огромна възможност”, бе първият коментар на Фетел.

„Нямам търпение за състезанието. Щеше да е по-добре да стартирам в челото, отколкото от дъното на колоната. Да видим какво ще стане.”

Шарл Льоклер се класира без проблеми за Q3, когато обаче на свой ред не можа да направи бърза обиколка

От началото на финалния квалификационен сегмент механиците на тима се суетяха около автомобила му. Малко след това пилотът слезе от колата, поздрави ги и така приключи участието му в квалификацията. Според Шарл проблемът в неговия автомобил е бил свързан с горивната система. Той също не направи категорични заключения с уточнението, че не е наясно какво стана.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter