Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемите с електрониката от първите четири F1 старта са разрешени

Проблемите с електрониката от първите четири F1 старта са разрешени

72
0
питуол,телеметрия

Проблемите с електрониката от първите три старта за сезон 2013 г. във Формула 1 са разрешени, заяви днес бившият пилот от Гран при Дерек Уоруик, който участва в отделни надпревари като стюард.

В досегашните надпревари ФИА нямаше връзка с болидите, не действаха никакви предупредителни сигнали, не бе възможно да се контролира DRS-ът.

Казаха ни, че има подобрена версия, която ще работи в Барселона и след това – обясни той на среща с представители на британските медии на пистата Силвърстоун.

Телеметричната връзка между рейс контрола и колите тази година е дело на Riedel Communications, но тя така и не проработи в Австралия, Малайзия, Китай и Бахрейн. Отборите и пилотите трябваше да разчитат в състезанията на сигналите на пистата и показваните от маршалите флагове. Съобщенията от рейс контрола пък постъпваха в системата цяла минута след първоначалното си публикуване.

Уоруик ще е стюард този сезон в Гран при на Великобритания, Белгия, Сингапур и Южна Корея. Той разясни, че проблемите са довели до известна снизходителност при справянето с нарушения при показване на флагове, но официалните лица не са били инструктирани да проявяват по-деликатно отношение към пилотите.

Не може да укоряваш състезател, ако ние сме объркали нещо в поддържащите системи. ФИА ни помоли да сме малко по-снизходителни по отношение глобите към пилотите, но въпреки това разполагаме с обичайните си инструменти за други наказания – допълни Уоруик, който е и президент на BRDC (British Racing Drivers Club).