Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемният двигател на Хамилтън щял да бъде сменен след тренировките

Проблемният двигател на Хамилтън щял да бъде сменен след тренировките

34
0
Люис Хамилтън

Проблемният двигател на Люис Хамилтън, заради който пострада програмата за подготовка на световния шампион за 2008 г. преди Гран при на Великобритания, е трябвало да бъде сменен след петъчните тренировки.

От тима му Мерцедес уточниха, че това не е бил състезателният агрегат и при всички положения щеше да бъде заменен с друг тази вечер.

Английският пилот на Мерцедес направи само 14 обиколки във втората тренировка.

Колата ми все спира. Но ще си вземем поука от станалото. Какъвто и да е бил проблемът днес, ще бъде поправен. Чувството зад волана бе добро. Просто пропуснах да направя дълга серия от обиколки, за да видя какво е поведението на болида с повече гориво. Това, което мога да направя, е да променя някои неща в сесията утре, за да вместя и това в програмата. Не бързах, а и има още достатъчно време – коментира Хамилтън.

Очакванията към Люис са огромни на домашното му трасе. На въпрос дали фактът, че ще се състезава у дома и познава чудесно конфигурацията ще му помогне да преодолее някои от негативните аспекти, той отговори:

Всъщност няма кой знае каква разлика. Не знам защо колата прегрява, как да оправя настройките на спирачната система, какви да са реглажите на диференциала. Но аз съм професионалист. Ще се справя. Хората на пистата ми дават невероятна енергия. Страхотно е колко души имаше още от вчера, както и днес. Това ще ме преведе през несполуките и през останалата част от уикенда.

В същото време Нико Розберг отхвърли отново съмненията, че пилотите в Мерцедес не споделят цялата си информация един с друг.

Ние трябва да мислим преди всичко за отбора. Всичко е на масата. Споделяме всичко. Понастоящем доминираме така в F1, защото работим заедно много добре. Разбира се, идва момент, когато се боря с него и тогава ще опитам да запазя някои предимства за себе си – той ще стори същото. Но никога не правим компромис с интересите на тима – заяви Нико.

Той допълни, че се чувства доста уверен за останалата част от състезателния уикенд и темпото му е добро на Силвърстоун:

Условията на трасето бяха променливи и вятърът усложни намирането на точните места за спиране в отделни завои. Проблемите на Люис не са добра новина за нас и се надявам, че ще бъдат оправени.