Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблемът с формата на масления резервоар е сериозен, твърди Гари Андерсън

Проблемът с формата на масления резервоар е сериозен, твърди Гари Андерсън

74
0

Това, че в Хонда са открили проблем с формата на резервоара на маслото е силно притеснително. Това твърди експертът на Аутоспорт Гари Андерсън, който дълги години е работил във Формула 1 като шеф-дизайнер на Джордан (1991-1998 г.), а след това бе в Стюарт, Ягуар, а за 2002-2003 отново се върна в Джордан. Според анализите на Хонда, проблемите на Алонсо и Макларън в първия ден от тестовете се дължат на формата на масления резервоар.

„Да разбереш, че формата на резервоара ти е неправилна, обикновено става при бързи завои с висока скорост, но да го откриеш при инсталационна обиколка с ниска скорост означава, че имаш фундаментален проблем, казва Андерсън.

– Този резервоар е жизненоважен за болида и отборите имат много богат опит по темата, както и специални стимулационни стойки, на които могат да тестват всички сили въздействащи върху него и върху потоците на маслото. При Макларън да се случи такова нещо на теста означава, че имат основен проблем в концепцията си.”

Във втория ден вчера другият пилот на тима Щофел Вандоорн също имаше технически проблеми, като двигателят му загуби мощност и трябваше да бъде сменена цялата задвижваща система. Вандоорн обясни, че няма представа дали проблемът му е бил сходен с този на Алонсо от вчера.