Начало Избрани Продължават снимките на филма за F1, въпреки актьорската стачка

Продължават снимките на филма за F1, въпреки актьорската стачка

406
0
филма за F1
снимка, Спас Генев

Работата по филма за F1 продължава според предварителните планове. Снимачният процес на продукцията няма да бъде сериозно засегнат от продължаващата стачка на актьорите в Холивуд, която започна миналата седмица.

Снимките на филма за F1 започнаха по време на състезателния уикенд във Великобритания. Сюжетът на филма се върти около измисления отбор „Ейпекс Гран при“, чиито пилоти са Брад Пит и Дамсън Индрис. Американската кинозвезда е в ролята на Сони Хейс. Героят му е състезател, който излиза от пенсия, за да помага на своя по-млад съотборник Джошуа Пиърс

Пит бе зад волана на адаптиран болид от F2, който използва аеродинамика от клас „F1“, разработена от Мерцедес. Той и Идрис бяха заедно с другите пилоти от F1 на церемонията преди старта състезанието на Силвърстоун. В допълнение, екипът на Ейпекс Гран при имаше собствен гараж в края на бокса. Продукцията е продуцирана от Люис Хамилтън и режисирана от Джоузеф Косински.

Филмът се прави с пълното съдействие на F1, като за тази цел има построени два гаража в края на бокса. Подобно на Силвърстоун, в Унгария също се вижда бокса на измисления тим Ейпекс Гран при. В същото време отборите, пилотите, телевизионните оператори и журналистите работят безпроблемно около тях.

По-рано тази седмица се появи информация за спирането на снимките на филма за F1 заради стачката на Гилдията на телевизионните и кино актьори в Холивуд. Тя е част от американска федерация на телевизионните и радио артисти (SAG–AFTRA), която наскоро започна стачни действия. Абсолютно всички актьори-членове подкрепиха стачката, включително и Пит. Акцията е свикана в знак на солидарност със синдиката „Гилдия на писателите на Америка (WGA)“, който стачкува от началото на май.

В резултат на стачката бяха спрени снимките на големи филмови продукции. Сред тях са продължението на „Гладиатор“ и нов филм от франчайза „Мисията невъзможна“.

В крайна сметка се оказа, че снимките на филма ще се проведат по време на уикенда в Унгария. Освен това се разбира, че е планирано появяване на двата адаптирани автомобила, както и събирането на кадри от пистата и падока.

Междувременно Хамилтън коментира стачката в Холивуд. Пилотът на Мерцедес потвърди, че работата върху филма продължава, макар и без актьори.

„От известно време има голяма стачка на сценаристите. Това промени начина, по който трябваше да работим по сценария“, сподели Хамилтън.

„Сега пък има стачка на актьорите. Това е безпрецедентно време за индустрията. Аз постоянно се опитвам да разбера какво точно се случва и говоря с всички. За наше щастие екипът на APX е тук. Продължаваме да снимаме с пилотите, с които разполагаме и се надяваме да продължим да приключим някои важни части от снимките“, добави британецът.

Екипът на Ейпекс Гран при бе посрещнат с отворени обятия на Силвърстоун. Това накара Хамилтън да смята, че подобен проект би бил несъстоятелен при предишните епохи на F1

„Беше наистина невероятно да видя как спортът се променя. В миналото винаги имаше упор когато се предлагаха подобни неща. Сега виждаме тези промени. Хората също така започват да виждат ползите от тях. Смятам, че е наистина чудесно да видим как всички отбори приемат APX и екипа, който имаме там.“

„Беше много хубаво да го видим на пистата. Видях всички снимки от някои от снимките с Брад, от различните сцени и вече имам представа как ще изглежда всичко. Но сега видях още някои сцени, които ме карат да се вълнувам още повече“, добави Люис Хамилтън.