Начало Автомобили Продават „истинския” Aston Martin на Джеймс Бонд

Продават „истинския” Aston Martin на Джеймс Бонд

75
0
Aston Martin

Aston Martin DB 2/4 от 1954 г., който е смятан за вдъхновенията за оригиналния Aston Martin на английския супершпионин Джеймс Бонд в романа на Йън Флеминг „Goldfinger”, ще бъде продаден на търг този уикенд.

Автомобилът – Aston Martin DB 2/4 Mk I Vantage, номер на шасито LML-819 – е бил собственост на Филип Инграм Кънлиф-Лайстър. Неговият баща лорд Суинтън е близък довереник на Уинстън Чърчил, шеф на MI5 и един от шефовете по сигурността по време на Втората световна война, тоест шеф на Йън Флеминг.

Всички специални характеристики от колата на Бонд са налични и в този DB 2/4.

Този автомобил може да се окаже една от най-интересните находки в цял свят, тъй като доказва връзката между несъмнено най-прочутия шпионин в историята и една от най-известните спортни автомобилни марки – коментира управляващият партньор на аукционната къща Coys Крис Рътлидж.

Сред останалите коли също има забележителни модели – Jaguar Mk V Drophead Coupe от 1951 г., Bugatti Type 57 Series I Ventoux от 1934-та и др. В честата на 350-ата годишна на кралската военноморска служба ще бъдат предложени редица военни возила. 90 мотоциклета допълват изключително интересна селекция, която ще търси нови собственици в Бленхайм Палас.