Начало Автомобили Продават колата, счупила рекорда за максимална скорост на сериен автомобил на търг

Продават колата, счупила рекорда за максимална скорост на сериен автомобил на търг

155
0

Много автомобилни ентусиасти са останали с впечатлението, че най-бързият сериен автомобил в света все още е Бугати Вейрон. Световният рекорд за най-висока скорост, развита от сериен модел обаче, в момента се държи от SSC Ultimate Aero и е записан в книгата на Гинес през 2007-ма година.

Сега, всеки с достатъчно дълбок джоб може да се опита да придобие същия този автомобил чрез игра на търг. Става въпрос за конкретния екземпляр, използван за подобряването на рекорда. Колата е пусната за продан в интернет сайта Ибей на начална цена от 100 000 щатски долара. Към момента сумата вече е набъбнала на над половин милион, но въпреки това минималната продажна цена все още не е достигната.

Предишните модели, постигали този рекорд, са Дюзенберг SJ през 1932-ра година, Ферари 250 GTO през 1962-ра, Порше 959 през ’86-та, Ламборгини Диабло през 1990-та, Mакларън F1 през ’94-та и Бугати Вейрон през 2005-та година.

Американският суперавтомобил се задвижва от 6.4 литров средноразположен V8 туин-турбо мотор, който има максимална мощност от 1183 конски сили. Колелата на модела с размер 19 инча отпред и 20 инча отзад са обути с гуми, произведени от Мишлен.

Колата е способна да измине четвърт миля за 9.9 секунди, а максималната й скорост достига изключителните 414 км/ч.

И въпреки невероятните характеристики, в интериора на модела могат да бъдат открити музикална система с DVD и 10 говорителя, 7.5-инчов LCD дисплей, сателитна навигация и камера за обратно виждане.

До края на аукциона остават 6 дни, а най-вероятната минимална продажна цена за колата е един милион долара. Но имайки предвид влечението на арабските шейхове към подобен род возила, е силно вероятно тя да стигне и доста повече.

Сега е момента да се сдобиете с ценна част от автомобилната история, така че не се бавете и наддавайте. Успех!