Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продават на търг каска на Шумахер

Продават на търг каска на Шумахер

464
0
Мерцедес,Михаел Шумахер

Моторшпорт Арена Ошерслебен, съвместно с интернет портала unitedcharity.de и производителят на каски за някои от топ пилотите във Формула 1, Шуберт, ще направят търг за реплика на шлема на Михаел Шумахер от 2010 г. Събитието ще се състои на 8 септември в двореца в Брауншвайг в рамките на представянето на състезанието от Германския шампионат за туристически автомобили, което ще се състои седмица по-късно.

Приходите от търга ще бъдат дарени на общинската фондация „Деца в нужда“ в Брауншвайг.

„Град Брауншвайг ни подкрепи изключително добре за премиерата на нашето събитие „Моторспорт пред двореца“. Затова искахме да се отблагодарим по някакъв начин. Благодарни сме на фирмата Шуберт и техният управителен директор Марсел Леойне за прекрасната подкрепа, която получихме и от тях. Притежателят на правата и организатор на състезанията DTM, ITR, също предостави VIP пакет за уикенда в Ошерслебен, който ще се проведе от 14 до 16 септември. Надяваме се да се съберат доста пари от този търг“, заяви Томас Фос, управителен директор на Моторшпорт Арена Ошерслебен.

Проектът „Деца в нужда“ е създаден и се ръководи от бившия брауншвайгски клисар Армин Крафт. Той работи съвместно заедно със кмета на града Герт Хофман.

„Въодушевени сме от идеята, да предложим на търг шлем на Михаел Шумахер, приходите от който да отидат за Деца в нужда“, заяви Крафт.

Проектът подпомага социално слаби или изпаднали в беда семейства. Създаден е през 2007 г.