Начало Автомобили Продават последния Mercedes McLaren SLR

Продават последния Mercedes McLaren SLR

42
0

Mercedes Benz напълни пазара догоре с лимитирани и специални издания на своя суперавтомобил McLaren SLR. Така дойде време и за последния SLR, като от Mercedes Benz потвърдиха, че ще го произведат и предложат в САЩ на търг с благотворителна цел.

Разбира се, в типичния стил на SLR последният SLR Roadster, който ще бъде произведен, ще бъде изцяло уникален. Когато и последният SLR се появи на съответния търг, той ще бъде единственият автомобил в Америка, боядисан с металическата боя Sienna Pearl. Интериорът също ще бъде уникален за континента – в цвят Tobacco Brown. Двигателят на Sienna Pearl SLR няма да бъде чак толкова уникален – той ще си бъде стандартният 5.5-литров V8 с мощност от 617 к.с., който се предлага във всички останали представители на SLR Roadster.

Търгът трябва да започне на 20 ноември – от 1 часа следобед EST. Финалът ще бъде обявен в 5 часа следобед. Mercedes ще започне търга от цена 529 500 долара, като всичко над стартовата цена ще бъде дарено на болница St. Jude Children.

Предполага се, че цената на модела може много да скочи, тъй като има тенденция колекционерите да ценят силно първите и последните представители на даден модел.