Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продажбите на билети в Канада се влошиха след заплахите за саботаж на...

Продажбите на билети в Канада се влошиха след заплахите за саботаж на старта от F1

40
0
Гран при на Канада

Продажбите на билети за Гран при на Канада, седми кръг от тазгодишния шампионат на Формула 1, се влошиха след отправянето на заплахи за саботиране на надпреварата. Организацията Anonymous обяви демонстрации в полза на протестиращите студенти в Квебек и това се е отразило веднага на реализирания брой пропуски за състезателния уикенд.

Те (студентите и хората от интернет организацията – б.р.) заявиха, че искат да нарушат протичането на надпреварата. Вече го направиха – заяви промоутърът на Гран при на Канада Франсоа Дюмонтие пред Монреал Газет.

Той обясни, че продажбите на билети са започнали да падат от момента, в който заплахите станаха обществено достояние. Организаторите вече отмениха традиционния ден на отворени врати – по принцип в четвъртък достъпът, включително до питлейна, бе безплатен. Сега обаче тревогата за възможна неблагоприятна намеса от различни страни ги принуди да спрат феновете.

Не си спомням кога за последен път са оставали билети. Толкова отдавна беше – продължи Дюмонтие. – Денят на отворените врати не можеше да остане, тъй като не желаехме да застрашим останалата част от уикенда. Какво би станало, ако някой с лоши намерения се озове пред пилот или отворен бокс? Отборите ми съобщиха, че разбират решението за отмяната, но съжаляват, тъй като срещите с хората са им харесвали. На мен определено не ми допадна да отменя събитието.

Формула 1 се озовава в сложна ситуация за пореден път тази година. Най-сериозна бе ситуацията в Бахрейн. Дълго време преди самото състезание се отправяха призиви да не се пътува за Близкия изток, тъй като в кралството се нарушават човешки права. В крайна сметка състезанието на пистата Сахир се състоя без крайно сериозни инциденти. Броени дни след това потокът информация относно случващото се в Бахрейн секна и новини за страната има отново само в политическите раздели на агенциите и вестниците.