Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продажбите на билети за Гран при на САЩ вървят чудесно, заявиха организаторите

Продажбите на билети за Гран при на САЩ вървят чудесно, заявиха организаторите

54
0
Гран при на САЩ,СОТА,Съркюит ъф ди Америкас

Продажбите на билети за Гран при на САЩ, която трябва да се проведе през ноември на все още строящата се до Остин писта, вървят много добре, заявиха организаторите на събитието. Всичко на трасето вървяло по план според президента на Съркюит ъф ди Америкас Стив Секстън.

Състезанието ще е първи старт в Съединените щати от 2007 г., когато Индианаполис за последно прие Формула 1. В момента се подготвя и второ състезание в страната, но в Ню Джърси, като то е планирано за 2013 г.

В настоящия период от годината дните са доста дълги и не вали, така че прогресът е сериозен – дори по-голям от очакваното. Всичко върви по план. Чарли Уайтинг беше на обекта преди две-три седмици и каза, че нещата се развиват фантастично. Беше много доволен – заяви Секстън.

Билетите за старта са в продажба от месец и според него мнозинството от реализираните бройки са за чуждестранни фенове.

Интересът към напредъка на строежа на пистата е продиктуван в немалка степен от факта, че последните две нови трасета в F1 – тези в Индия и Корея – едва се справиха със сроковете и бяха готови съвсем малко преди провеждането на състезания там. Секстън е убеден, че в Остин няма да имат такива грижи. Съвсем скоро трябва да бъде положен първият слой асфалт, дренажът, върви работа по сградите и т.н.

Бизнес планът ни не е изграден изцяло върху Формула 1. Плановете са за четири-пет големи автомобилни събития, F1 е едно от тях. Представители на почти всички основни шампионати се свързаха с нас, за да говорим за техни стартове и причината е местоположението ни. Тексас е голям щат, много атрактивен, 20 милиона души в рамките на около 400 километра – допълни Секстън.