Начало Автомобили Продажбите на Fiat Freemont надминават очакванията

Продажбите на Fiat Freemont надминават очакванията

353
0
Chrysler,Dodge,Fiat

Компанията Fiat е помолила концерна Chrysler да увеличи обемите на производство на минивана Freemont, чийто монатж се извършва в завода на американците в Мексико и е аналог на техния модел Dodge Journey.
Според Automotive News Europe, тази молба е свързана с факта, че търсенето на многофункционалния автомобил е надхвърлило всички очаквания на италианците. До този момент плановете на Fiat са предвиждали, че до края на текущата година ще бъдат реализирани 13 хил. екземпляра от модела, но само два месеца след лансирането му на пазара, за Freemont са получени 15 700 твърди заявки.
Първоначално италианската компания е предвиждала да реализира на европейския пазар 33 хил. минивана през следващата година, като плановете на двете компании са били за доставка на 3 хил. автомобила месечно. Сега обаче, американците ще трябва спешно да преразгледат обемите си на производство. Както отбелязва Automotive News Europe, през юни заводът в Мексико е успял да произведе 4067 Fiat Freemont при работа с извънредни смени.
Концернът Chrysler вече разработва варианти за увеличаване обемите на производство до 4000 автомобила месечно, без да се налага полагането на извънреден труд.
Италианската версия на Dodge Journey дебютира през януари т.г.и се различава от американския си събрат с различна радиаторна решетка, различни брони и интериор. Колата е с три реда седалки, седем пълноценни места, а задвижвани могат да бъдат само предните или и четирите колела.
За европейските пазари моделът се предлага с 2-литров турбодизел MultiJet с мощности 140 и 170 к.с., както и бензинов мотор на Chrysler с обем 3,6 литра с 276 к.с.
Цените на Fiat Freemont в Италия стартират от 25 700 евро.