Начало Автомобили Продажбите на коли в Европа ще нараснат с 2,5% догодина, твърди ново...

Продажбите на коли в Европа ще нараснат с 2,5% догодина, твърди ново проучване

34
0
пазар

Продажбите на автомобили в Европа вероятно ще отбележат растеж – с 2,5% – през 2014 г. за първи път от седем години насам, се твърди в ново проучване на компания, свързана с Hyundai Motor Group. Проблемите с безработицата и държавните дългове в световен мащаб обаче, ще задържат темповете на увеличението.

Според проучването продажбите на Стария континент ще се покачат с 2,5% догодина, твърди корейският институт за изследване на автомобилната индустрия. Това се равнява на 13,87 милиона реализирани коли.

Резултатите от изследването сочат, че пазарът в Съединените щати ще се стабилизира, като темпото на продажби ще се намали. Според прогнозите там може да се очаква покачване от 3,2% (до 16,1 млн.) в сравнение с нарастването от 7,6% (15,6 млн.) през 2013-та досега.

Китайският пазар ще е основната двигателна сила за продажбите. От корейския институт смятат, че благодарение на него глобалните нива ще се повишат с 4% през 2014-та.

Продажбите на автомобили се увеличиха с 5,5% през септември тази година в сравнение със същия месец на 2012-та. От асоциацията АСЕА обявиха, че са били регистрирани 1,19 милиона нови возила. Анализатори в Европа обаче смятат, че пазарът на континента ще отбележи растеж благодарение на собственото си развитие едва след две години. До тогава увеличенията ще се дължат основно на огромни отстъпки и регистрации от страна на дилъри, твърдят наблюдатели.