Начало Други Продрайв с рекорден договор за производство за 15 млн. лири

Продрайв с рекорден договор за производство за 15 млн. лири

64
0
Продрайв

Продрайв получи рекорден договор за производство на композитни структури за нов суперавтомобил на стойност 15 милиона британски лири. От компанията отбелязват, че това е най-големият контракт от този тип в историята.

Не е уточнено за кой автомобилен производител става дума, подготвящ нов супермодел. Продрайв ще доставят повечето композитни компоненти, а за да се справят с натоварването, са наели още 40 души за производствения си отдел, които в момента преминават обучение.

Комбинацията от сложност на елементите, размер и изпълнение означава, че шепа компании в световен мащаб са в състояние да изпълнят поръчката на толкова взискателен автомобилен производител с нужната прецизност. Дългосрочните ни връзки с този клиент, добрите резултати на висококачествените ни компоненти, техническа поддръжка и навременна доставка доведоха до избора ни за ключов технологичен партньор – коментира управляващият директор на Продрайв Композитс Доминик Картрайт.

Най-сложната структура за изработка ще е предната част на модела. В нея са включени части от 16 различни производствени звена. Други компоненти от проекта ще изискват допълнителни развойни програми и разработката на нови технологии.

В Продрайв са горди, че продължаващите подобрения в различните процеси, високото качество на работа и анализи водят до устойчиво разрастване на работата. През последните години производственият капацитет е удвоен. С новия договор общият брой служители в композитния завод, намиращ се в Милтън Кийнс, ще достигне 160 души.

Производството на компоненти от най-високо качество за суперколи в количество от няколкостотин броя заедно с програмите ни за по-големи количества елементи водят до усъвършенстване на технологии и ноу-хау, при това не винаги в очакваната посока. Адаптивността ни ни дава изключително широк поглед и възможни избори, помагащи ни да изберем оптималното решение за всеки отделен клиент – допълни Картрайт.

Продрайв Композитс работи както в областта на моторспорта и автомобилната индустрия, така и в сферите на самолетостроенето и военните технологии.