Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Производителите на двигатели пропускат среща с Мозли

Производителите на двигатели пропускат среща с Мозли

41
0

Производителите на двигатели във Формула 1 не уважиха поканата за среща в офиса на президента на ФИА Макс Мозли по време на Гран при на Монако.

Производителите започнаха да обсъждат бъдещите правила за двигателите, като се планира голяма промяна от 2013 година. И след рещата им в четвъртък представителите на БМВ, Ферари, Хонда, Тойота, Мерцедес и Рено бяха поканени да продължат тези дискусии с президента на ФИА Макс Мозли в петък.

Вместо това обаче производителите написаха заедно писмо и го адресираха до техническия делегат на ФИА Чарли Уайтинг, като го информират, че няма да присъстват и са поискали отлагане на тези дискусии с поне още две седмици.

В писмото до Уайтинг е било казано следното: „Благодарим ви, че поканихте всички производители на двигатели да се срещнат с вас в 4 часа днес (петък) в офиса на Макс. Както знаете, решенията за бъдещите правила за двигателите се взимат на най-високо ниво заедно с нашите многоуважаеми компании.”

„И за да дойдем всички ние добре подготвени и с правилните хора, бихме искали любезно да помолим да ни позволите още 2 седмици подготовка. Затова и желаем срещата да бъде отложена за някой бъдещ момент.”

„Очакваме с нетърпение прогреса по отношение на процеса на установяване на правила за двигателите, както бе планирано по време на нашата среща на 11 януари 2008 година в Париж.”

В писмото по никакъв начин не е споменато името на Макс Мозли, но се предполага, че някои от производителите са искали да отложат срещата, тъй като са били притеснени да се срещнат лице в лице с Мозли, чието име все още е в центъра на секс скандал.

Предстои да бъде гласуван своебразен вот на доверие по време на Извънредната генерална асамблея, която ще се проведе на 3 юни в Париж. Това е първата поява на Макс Мозли, откакто името му започна да се свързва със секс скандала, който бе раздухан от британското издание “News of the World.”