Начало Автомобилни новини Производството на Тойота прескочи 200 милиона броя превозни средства

Производството на Тойота прескочи 200 милиона броя превозни средства

16
0
тойотА

Производството на Toyota Motor Corporation прескочи 200 милиона превозни средства, съобщиха от компанията.

Историята започва с производството на камиона Модел G1 през август 1935 г. в Toyoda Automatic Loom Works, което по-късно се превръща в Toyota Motor Corporation, тоест са изминали 76 години и 11 месеца.

До края на юни тази година от заводите на концерна в Япония са излезли 145,21 милиона превозни средства, а от тези в други страни – 55,12 милиона.

Конкретно в Европа японският концерн има фабрики в Чехия, Франция, Португалия, Русия, Турция, Великобритания. Техният дял в производството е 7,44 милиона броя до края на 2011 г.

Бих искал да изразя дълбоката си благодарност към клиентите ни по цял свят, благодарение на които регистрирахме това постижение – коментира по случая президентът на Toyota Motor Corporation Акио Тойода. – Изпитвам и най-дълбоко уважение и благодарност към усилията на всички, участвали в разработването, производството и маркетинга на превозните средства Тойота и Лексус през изминалите години. Решени сме да правим автомобилите си още по-добри и да предоставяме на потребителите възможно най-добър продукт. Това е общата цел на служителите ни, които са 300 000 души по цял свят.

Най-произвежданият модел е Корола, чието 11-о поколение бе представено на 11 май в Япония. От него са направени общо 39,08 млн. броя до края на юни тази година.