Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Променени дифузьор и задно крило за Ферари в Монреал

Променени дифузьор и задно крило за Ферари в Монреал

41
0
Пат Фрай

След сериозно развитие през последния месец и подобрено представяне Ферари се отправя към Гран при на Канада с намерението да направи следващата стъпка напред с F150° Italia. Последните структурни промени в техническия екип на Скудерията изведоха на преден план Пат Фрай, който пое отговорностите на Алдо Коста (върнат във фабриката). Англичанинът вярва, че целият вложен труд най-после започва да дава резултат.

Монако е уникална писта, където ти трябва много аеропритискане. Основната разлика е, че цялостната ефективност на автомобила не е от толкова решаващо значение, а пилотът може и да не атакува прекалено агресивно завоите. Затова болидът ни се справи чудесно там, а и инженерите ни свършиха прекрасна работа по отношение на баланса. Потокът новости продължава да идва непрекъснато. За Канада ще имаме промени по дифузьора и задното крило, като очакваме те да ни донесат прилично подобрение, ако всичко премине по план – застрахова се Фрай.

Англичанинът е убеден също така, че във Ферари вече разбират изцяло откъде идват проблемите с темпото им с по-твърди гуми. Той твърди, че след сериозен анализ и проучване екипът е наясно какво трябва да оправи в подхода си за идващите надпревари, но в Монреал на разположение ще са смесите софт и суперсофт, така че проверката на разбраното ще се случи по-нататък през сезона.

Освен дифузьора и крилото пък спирачните апарати на колите също ще са различни в Канада.

Представянето на спирачките е сериозно свързано с аеродинамиката, защото колкото са по-малки отворите за охлаждане, толкова по-добре е за аероефективността. Точно в Монреал обаче трябва да внимаваме много и поради това във фабриката имаме специални съоръжения, на които изпипваме настройките и новите неща по апаратите – допълни Фрай.

Още подробности за развитието на Ферари пък може да откриете в новия брой на списание ClubS1, брой 139 (юни).