Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промени на Монца заради сигурността

Промени на Монца заради сигурността

45
0

Има промени в зоната за сигурност при втория шикан на Монца, след изричната молба на пилотите да се подобри безопасността.###Има промени в зоната за сигурност при втория шикан на Монца, след изричната молба на пилотите да се подобри безопасността. Те бяха извършени точно две седмици преди надпреварата в Италия.
Асоциацията на пилотите в Гран при (GPDA – Grand Prix Drivers’ Association) излезе с изявление веднага след миналогодишната надпревара на Монца, че иска подобрения от гледна точка безопасността на високоскоростното трасе. Най-малкото, което предложи тогава бе замяна на чакъла с асфалт в зоната за сигурност при втория шикан. В крайна сметка точно това бе направено сега.
Цялостното искане на пилотите бе реконструкция на самия втори шикан, но засега организаторите приеха да променят само зоната за сигурност около него.
Дейвид Култард заяви, че е доволен от направеното, но GPDA трябва да продължи да се бори, за да бъдат доведени промените докрай.
Собствениците на пистата биха имали сериозни трудности, ако се опитат да направят по-големи промени по трасето, тъй като там има дървета, които са част от парка „Монца” и са защитени със закон. Това означава, че не могат да бъдат отсечени.
Пилотите най-вероятно ще инспектират новостите по пистата преди началото на изпитанията тази седмица.