Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промени в мениджмънта на Рено

Промени в мениджмънта на Рено

1364
0
Даниел Рикиардо
Рикиардо пред Хюлкенберг на Сахир, снимка Рено

Екипът на Рено ще претърпи промени в мениджмънта в базите си във Франция и Великобритания. Целта е да бъде подсилен техническия отдел на тима. Френския екип не започна добре новия сезон и е едва на 7-а позиция при конструкторите след първите 4 състезания.

Като освен водещите 3 тима, пред него са още Макларън, Рейсинг Пойнт и Алфа Ромео. След 4 старта миналия сезон Рено имаше доста повече точки – 35 срещу 12 сега.

В базата във Вири-Шатийон във Франция са създадени 2 нови управленски позиции. Едната е инженерен директор, която ще бъде заета от Кристоф Мари от 1 август. А другата е директор по проектите към техническия отдел, на която ще застъпи Стефан Родригес.

И двамата ще отговарят за свършеното пред директора по двигателите Реми Тафен.

В другата база в Енстън, Великобритания, сегашният заместник-шеф дизайнер Мат Харман ще заеме позицията на инженерен директор в техническия департамент. Той ще отговаря пред техническия директор по шаситата Ник Честър.

Промените ще позволят на Честър и Тафен да се фокусират повече върху работата на шасито и задвижващата система. И в двете области Рено отстъпва значително спрямо водещите отбори.