Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промениха системата за наказанията в решетката

Промениха системата за наказанията в решетката

62
0

Системата за наказанията в стартовата решетка във Формула 1 ще бъде променена в известна степен, обявиха от ФИА след срещата на Световния съвет вчера в Париж.

Очакванията за следващия сезон санкциите на грида да са още повече, тъй като пилотите ще имат право на само по 3 задвижващи системи за целия сезон спрямо досегашните 4.

От следващата година всеки пилот, който получи повече от 15 места наказание за смяна на компоненти (това ще означава 20 или повече места), ще стартира от последно място в състезанието.

Ако има и друг пилот със санкция от повече от 15 места на грида, то той ще отива последен в решетката, а първият пилот с такова наказание ще стартира предпоследен.

Освен това за 2018 г. ще има и други промени, които ще включват възможност за промяна на стартовите часове на тренировките, квалификацията и състезанието при нужда, а тестовете със стари коли може да се състоят само на писти, които имат 1T лиценз или Степен 1 от ФИА.

Освен това маслото няма да може да бъде използвано като гориво, като ще се въведе детайлна спецификация за това какво може да бъде маслото. Ще има още минимално задължително тегло и обем на батерията, а демонстрациите със стари коли и специални гуми на Пирели няма да са по-дълги от 50 км.

Да са се вгради по-лесно защитния елемент на кокпита – halo, ще бъде променена позицията на камерите на колите и огледалата.