Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Промените в правилата стрували 15 милиона на Ред Бул

Промените в правилата стрували 15 милиона на Ред Бул

80
0
Хелмут Марко
Хелмут Марко, снимка Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Промените в правилата за новия сезон във Формула 1 са стрували 15 милиона евро на екипа на Ред Бул. Това заяви главният съветник на тима д-р Хелмут Марко.

За 2019 г. регулациите бяха изменени така, че колите да са с по-опростени крила и аеродинамични елементи, което да намали притискането им. Според Марко в екипа вече са наваксали голяма част от загубеното прилепяне.

„Промените по предното крило ще доведат до подобряване на възможностите за изпреварване, въпреки че нивата на представянето му при нас вече е на нивото от средата на миналия сезон, каза Марко пред Motorsport. – Данните ни са същите като миналото лято.

Докато дойде време за първия кръг в Мелбърн, може би ще сме още по-добре. Но в резултат от измененията сме с 15 млн. евро по-бедни. Смятаме, че като цяло нещата в спорта трябва да са по-прости. Защото всичко, което е по-сложно, увеличава разходите.“

Според Марко новите правила са основно по инициатива на Мерцедес. „Всеки може да види колкото трудно е за пилотите на Мерцедес да изпреварват, когато са зад друга кола“, заяви австриецът.